Meny

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om meg

 

«Du ser ting litt annerledes enn andre, du,» sa en venninne til meg.

Vi sto på hver vår side av en hest og pusset den. Hesten ble av mange sett på som en problemhest. Jeg så ikke problemet, og jeg lurte på hvorfor jeg ikke så det andre så.Jeg ble ikke så mye klokere av ordene hennes der og da, men ordene hang ved meg. De kom gjerne tilbake til meg i situasjoner der jeg åpenbart så ting på en annen måte enn andre. Jeg tenkte mange ganger at det må være noe galt med meg siden jeg ikke ser det som er så åpenbart for andre, og de ikke ser det som er så åpenbart for meg. Men så har det (heldigvis) gått opp for meg at det ikke er stilt helt slik.

Når du  ofte opplever situasjoner der perspektivet ditt avviker fra perspektivene til de rundt deg, og du har begynte en questhvorfor det er slik, får du etterhvert svaret. Svaret mitt var så enkelt som at oppmerksomheten min ofte blir dratt mot andre ting enn det andres oppmerksomhet blir. Det er ikke noe hokuspokus i det.

Det er et resultat av hvem jeg er (en som ser historier utfolde seg av de merkeligste ting), hva jeg har studert (coaching – stiller spørsmål ved ting; retorikk – dissekerer argumenter og analyserer kommunikasjon; og psykologi – forsøker å se ting fra andre vinkler) og  hva jeg har erfart (en som oftere enn ikke velger ukonvensjonelt, og dermed får en litt annen utsikt). Fra å tenke at det er noe galt med meg, har dette i stedet blitt en verdifull kilde. Annerledes-perspektivet mitt gir meg noe å reflektere over og skrive om.

 

Betrakter helheten

– studerer detaljene

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Netta Nyman